Mieii salajenilor, la control

Mieii salajenilor, la controlOdata cu aproprierea sarbatorilor pascale, inspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj au intesificat controalele in pietele si targurile din judet. Astfel, DSVSA recomanda salajenilor sa achizitioneze carne de miel si alte produse alimentare numai din locuri autorizate sanitar, altfel existand pericolul expunerii la riscul unor toxiinfectii alimentare. Sacrificarea mieilor trebuie sa se faca respectand legislatia, iar starea de sanatate a animanelor trebuie certificata de medicul veterinar.

Transportul acestora catre unitatile de sacrificare trebuie sa se faca numai cu mijloace autorizate, ne-a declarat Mircea Martin, directorul DSVSA Salaj. Potrivit acestuia, in Salaj, mieii vor fi sacrificati in unitati autorizate sau locuri special amenajate. Incepand de joi, timp de zece zile, zalauanii vor putea sacrifica mieii la abatorul din Hereclean, acolo unde exista conditii pentru aceasta activitate. De asemenea, vor exista puncte de sacrificare a mieilor si in orasele Jibou si Simleu Silvaniei, informeaza Mircea Martin, care a adaugat faptul ca atat carnea, cat si organele de miel sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de certificat de sanatate si poarta marca de sanatate. Mancarea carnii de miel, destinata pietei, se face doar daca pe aceasta este aplicata o stampila de forma rotunda. In gospodariile populatiei, proprietarul trebuie sa anunte medicul veterinar atunci cand doreste sa sacrifice animale. Carnea rezultata va fi numai pentru consum propriu. Este interzis transportul ei in alte locuri, in scopul comercializarii, precum si expunererea pentru o perioada prelungita de timp la temperatura mediului ambiant. De retinut ca este interzisa comercializarea produselor si alimentelor de origine animala in spatii improvizate sau in sistem de vanzare stradal, a atras atentia directorul DSVSA Salaj.

Leave a Comment